Boeken van collega's

Als een service aan onze lezers kunt u hier ook de boeken van Lutra services. De boeken worden u dan thuisberzorgd (u betaald wel verzendkosten).
Lutra services geeft o.a. de boeken van Luc de Schepper in het Nederlands uit en in het Engels de boeken van Farokh Master en Andre Saine.

Het similmum bereiken en onderhouden; Lyc de Schepper

Luc de Schepper over potenties en posologie

Categorie:Lutra Theorie v.d. homeopathie
Titel:Het similmum bereiken en onderhouden; Lyc de Schepper
Autheur(s):Luc de Schepper
Uitgave:Lutra Service
ISBN:978-90-74456-16-6
Prijs:€ 39,50

Luc de Schepper; Het similmum bereiken en onderhouden

Het boek Hahnemann Revisited ging over de basis van Homeopathie, de wetten, het consult en de analyse om het simillimum te vinden. Dit unieke boek Het Simillium Bereiken en Onderhouden gaat over de volgende stap ‘case management’. Het leert u het moeilijkste aspect van homeopathie, namelijk hoe op het rechte pad te blijven bij de behandeling van chronische casuïstiek.
Iedereen is bekend met de ‘Kentiaanse’ manier van voorschrijven (volgens de 4e editie van het Organon) en sommigen weten vaag iets over LM-potenties.
Maar voor de meesten is de geavanceerde methode van doseren volgens de 5e of de 6e editie van het Organon totaal onbekend.
Het lijkt of Homeopathie vanaf 1828 stil is blijven staan, omdat de meeste hedendaagse, in de moderne praktijk toegepaste technieken nog uit die tijd dateren.
Een periode die Hahnemann later zelf zijn ‘barbaarse methode’ noemde. Hoewel de praktijk van Hahnemann zich na publicatie van de 4e editie van het Organon nog enorm ontwikkelde, deed de homeopathie in het algemeen dit niet. De meeste therapeuten werken nog steeds volgens de in 1828 - 1829 uitgestippelde richtlijnen.
Dit is meer dan vreemd, omdat de veertien daarop volgende jaren de meest productieve van Hahnemanns carrière zijn gebleken.
Kennis van de geavanceerde methoden uit de 5e en 6e editie van het Organon zal u in staat stellen om echt individueel voor te schrijven en ook bij extreem moeilijke - bijna ongeneeslijke of extreem gevoelige - casuïstiek succesvol te behandelen

Over luc de schepper

Luc De Schepper staat bij zijn studenten bekend als een gedreven en inspirerende docent en bij zijn patiënten als een zachtaardige en meevoelende homeopaat die zich intens voor hen inzet. Kort nadat hij in zijn geboorteland België in 1971 zijn artsendiploma had behaald, begon hij homeopathie te bestuderen als onderdeel van een PhD-opleiding in acupunctuur.
Hij studeerde bij Robin Murphy en aan het Britse Institute of Homeopathy, maar leerde het meeste door jarenlang
de Oude Meesters te bestuderen in talloze oude homeopathische tijdschriften.
Dr. Luc begon homeopathie in zijn holistische praktijk te integreren toen hij in 1981 naar de Verenigde Staten
verhuisde en sinds 1991 gebruikt hij uitsluitend homeopathie. Zijn Renaissance Institute of Classical Homeopathy biedt professionals in de gezondheidszorg in Boston (MA), Secaucus (NJ) en Las Vegas (NV) een gedegen homeopathieopleiding.
Bestellijst

Uw bestellijst is leeg